WAAROM MIJN SMARTPHONE DONEREN ?

Je vermijdt de productie van een nieuwe smartphone, die veel zeldzame mineralen bevat, zoals het felbegeerde coltan.

Coltan is zeer bestand tegen hitte en corrosie en wordt gebruikt om de condensatoren van onze smartphones te maken. Het probleem is dat ’s werelds grootste coltanreserves in de oostelijke Democratische Republiek Congo liggen, diep in de natuurlijke habitat van de gorilla’s. Om dit kostbare mineraal te winnen, worden bossen met de grond gelijk gemaakt en mijnen gegraven. Een echte tragedie voor de gorilla’s die al met uitsterven bedreigd worden door stroperij en houtkap.

U levert een bijdrage van 150€ aan de projecten van de Pairi Daiza Foundation.

Hiermee trachten wij bedreigde leefgebieden te beschermen of zelfs wetenschappelijk onderzoek te financieren dat waardevol is voor hun voortbestaan.

HOE BIJ TE DRAGEN AAN DE ACTIE ?

HOE BIJ TE DRAGEN AAN DE ACTIE ?

*Hoe koppel ik mijn iCloud-, Google- of Samsung-account los ?

Op de iPhone

  1. Bewaar uw persoonlijke gegevens.
  2. Zorg ervoor dat de optie "Zoek mij iPhone" is uitgeschakeld. Ga naar “Instellingen” -> “Wachtwoorden en Account” -> “iCloud” -> ”Zoek mijn iPhone”.
  3. Vervolgens koppelt u iCloud-account van uw toestel, ga “Terug” -> “Schakel Uit”.
  4. Verwijder de vergrendelingscode van uw toestel. Ga naar “Instellingen” -> “Touch ID en toegangscode” -> “Code deactiveren”.
  5. Na het uitvoeren van stappen 1, 2, 3 en 4 vragen wij u, indien mogelijk uw toestel te resetten en uit te zetten.

Op Android

  1. Bewaar uw persoonlijk gegevens.
  2. Zorg ervoor dat u uitlogt bij uw Google-accounts (en/of Samsung-account). Ga naar “Instellingen” -> “Accounts en back-up” -> “Google-account” -> “Account verwijderen”.
  3. Verwijder uw blokkeringscode. Ga naar “Instellingen” -> “Vergrendelscherm” -> “Ontgrendelmodus” -> “Geen”.
  4. Na het uitvoeren van stap 1, 2, en 3 vragen wij u, indien mogelijk uw toestel te restten en uit te zetten.

ASMARTWORLD IN EEN PAAR WOORDEN

aSmartWorld is een Waalse start-up, opgericht in 2018. Het bedrijf focust op duurzaam ondernemen, het koopt, herstelt en verkoopt gebruikte smartphones en tablets.

Gemiddeld veranderen Europeanen iedere twee jaar* van smartphone. We proberen de milieuschade die de productie van smartphones met zich meebrengt te verminderen, door ongebruikte toestellen te repareren. aSmartWorld wil deze vergeten smartphones en tablets een tweede leven geven. Om dit te bereiken, werkt het bedrijf volgens precieze kwaliteits- en veiligheidsnormen, zodat consumenten gemakkelijk en zonder risico (met een jaar garantie) goedkopere en kwalitatieve toestellen kunnen kopen.

aSmartWorld biedt daarmee een alternatief voor nieuwe producten of onbetrouwbare tweedehands producten. Een opgeknapte toestel bij ASW wordt ingezameld en gerepareerd in België en vervolgens weer in omloop gebracht binnen de Europese Unie. Een volgsysteem (of tracking systeem) laat klanten weten in welke stad hun oude smartphone weer in omloop is gebracht! Een kortsluiting, gecontroleerd en gegarandeerd in volledige transparantie.

* Bron: Identifying the impact of the circular economy on the Fast-Moving Consumer Goods Industry (2019) Opportunities and challenges for businesses, workers and consumers–mobile phones as an example STUDY.

DONEER MIJN SMARTPHONE

We hebben, maar één regel bij het aanvaarden van een smartphone: het toestel moet een koper kunnen vinden. Daarom aanvaarden wij enkel moderne telefoons (jonger dan 5 à 6 jaar) die terug verkoopbaar zijn (bijvoorbeeld geen Nokia 3310 …).

Wil je meewerken aan het behoud van de gorillahabitat? Door uw apparaat te doneren, voorkomt u de productie van een nieuwe smartphone die de natuurlijke omgeving van deze primaten schaadt.

50% van de winst zal worden geschonken aan de Pairi Daiza Foundation om hun projecten te financieren.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op, om u te laten weten of we uw apparaat kunnen aanvaarden.